Salutare, dragi DOERS!

Dorim să vă prezentăm una dintre zonele cu probleme cu care ne-am confruntat în ultimele luni: malul drept al albiei râului Siret, în aval de barajul Rogojești și împrejurimile comunei Grămești, jud. Suceava.

Începând cu luna iunie 2020, prin intermediul aplicației TrashOut și cu ajutorul voluntarilor platformei 4B, s-au trimis 12 raportări către Primăria Grămești. 9 din aceste notificări au fost trimise și mai departe către Garda Națională de Mediu Suceava, întrucât nu au fost rezolvate în termen legal de către Primărie.

După aproximativ nouă luni, doar 22% din zonele raportate către Primărie sau GNM au fost curățate, conform e-mail-urilor primite și introducerea acestora pe platforma 4B. În timp ce, GNM Suceava ne asigură că toate zonele sunt curate.

Acum AVEM NEVOIE DE AJUTORUL TĂU!

Ce trebuie să faci?
  1. Fă-ți cont pe aplicația TrashOut (găsești atât aplicația mobile pentru iOS și Android, cât și aplicația web, de unde poți face aceleași acțiuni)
  2. Dacă ești în apropiere, treci prin zonele menționate de noi
  3. Ajuns acolo, deschide notificările din aplicație și actualizează-le statusul (din aplicație poți, fie să confirmi că în continuare sunt deșeuri în zona respectivă, fie că într-adevar zona a fost curățată; aplicația îți va permite să adaugi și poze pentru a motiva actualizarea statusului).
Noi lăsăm mai jos link-urile către notificările din aplicația TrashOut. Fiecare notificare conține
  • imaginile trimise de utilizatorul care a raportat inițial deșeurile
  • coordonatele GPS, și legătura către Google Maps
  • poate avea și imagini trimise de autorități după acțiunile de ecologizare.

Te rugăm, verifică datele raportărilor și transmite-ne care este situația actuală a zonei.

Notificări Imagini atașate notificărilor
57944

59694

62284

62288

62290

62291

62292

62293

62294

62295

63525

63529

Leave Comment